NYC

En tanke jag har nu, eller ah, mer en dröm, det är att när jag är färdig med London, är lite äldre, har lite mer kött på benen och vågar mer... då, då ska jag flytta till New York. Jag har aldrig varit där, men vad jag vet nu, är att jag är stensäker på den saken. Och ifall jag sen inte trivs så är det ett senare problem. Men nu så är det en enorm dröm, flytta dit i ca 25 års åldern och se vad som sker...
 
Bilderna kommer här ifrån, och här och här.
 

Lite fler bilder från när jag var ute med kameran en sväng häromdagen.





Wes, ditt geni!

Wes Anderson har för varje film jag har sett av honom stigit på listan av de bästa regissörerna jag vet. Jag tror han kan ha kommit etta typ nu. Jag har inte sett alla hans filmer (tur det för då har jag mer att se fram emot!) men de jag har sett är otroligt bra. Manusen är helt outstanding, skådespelarnas insatser är sjukt bra, kompositionerna, historierna, scenografin, musiken och hela känslan. Det är tragiskt och komiskt och sjukt bra så herregud se!!!
 
Blandat med bilder och annat fint inspirerat ifrån de jag har sett: Moonrise Kingdom, The Darjeeling Limited, Life Aquatic, The Royal Tenenbaums och Fantastic Mr Fox.
 










Fem ord, fem bilder

För en vecka sedan startade jag och Alex ett slags privat fotomaraton. Vi gav varandra fem ord att tolka genom foto, här kan du hitta hennes bilder och detta är mitt resultat:
 
Djup
 
 
Rymd
 
 
Tystnad
 

 
Skala
 

 
Sned
 

 
Och nu... ska jag ge fem nya ord till Alex att tolka! Det blir följande:
1. Kaos
2. Färsk
3. Cirkel
4. Lysa(nde)
5. Äldre
 
Lycka till min vän!

Lördagskväll på balkongen


Lite nytt osv

Idag satt jag och Alice i nästan tre timmar och planerade lite inför vår Londonflytt i oktober! Det låter långt bort, men så långt är det inte. Tiden kommer rusa förbi och rätt som det är har vi en vardag i en liten lägenhet någonstans i bästa London. Kan inte fatta det riktigt. 

Igår, innan jag träffade mamma gick jag runt lite på stan och jag hittade en t-shirt med vargar på Beyond Retro! Tänk er min min asså...
Senare hittade jag typ världens bästa skjorta på Monki. Välspenderade pengar om du frågar mig!
 

Philip Townsend

Idag var jag och mamma på Viktoria galleriet i Göteborg och såg utsällningen med Philip Townsend. Han fotograferade kända och okända människor i London på 60-talet. Herre min skapare vad jag blir fylld av inspiration!
 

Vill bort bort bort

JAG TROR JAG DÖR SÅ MYCKET SOM JAG LÄNGTAR TILLS VI FLYTTAR!
 
Det är som om livet har tryckt på pausknappen.
 
Jag är så FRUKTANSVÄRT ÄCKLIGT JÄVLA avundsjuk på Moa och Frida som åker till London idag.
 
Men i oktober är det min och Alice tur. Och helvette i mig vad roligt vi ska ha. Så fort allt är fixat ska vi göra det till vardag och den vardagen blir bästa någonsin. 
 
Härda nu Pyttan.
 

Nowhere Boy

Ett litet filmtips! Filmen Nowhere Boy handlar i princip om John Lennon som tonåring i Liverpool, hans trasiga relation till sin mamma och hur han började spela musik, bildade sitt första band och träffade Paul och George.
Allting är 50-tal, med allt vad det innebär, alltså år innan Hamburg och innan håret kammades framåt istället för bakåt. Allting stämmer in så himla bra, väldigt bra skådespeleri.
Aaron Johnson i rollen som den 17-årige John Lennon. Han är inte alls lik till utseendet, men jäävlar han pratar exakt på pricken som John. Dessutom är han ju oerhört vacker. Se filmen om du är eller inte är ett Beatles fan. Den är bra oavsett.
 

Cyrano

I brist på kamera i fina stunder får man langa fram lilla iPhonen. Kassa bilder men var bara tvungen. Vi hade det ju så fruktansvärt mysigt.
 

WAY OUT WEST [Dag 3]

Sista dagen! Trött som faen!
 
 
Moa var fin i ny klänning!
 
 
Vi mötte upp de andra i öltältet! Bra start tycker jag. Världens bästa Alice hade anslutit sig till gruppen.
 
 
Sen var det dags för älskade Ben Howard! ÅÅÅÅh tusan vad fint det var! 
 
 
Det regnade lappar från himlen då och då under festivalen. Jag ville så gärna ha en för att se vad det stod på dem. Fick ingen. Men senare under dagen kom Frida med en hel bunt som hon hade fått tag i. Jag fick dem, det var poesi som nu sitter på min vägg. Fint som tusan tycker jag.
 
 
Jag och Moa var gladast ever typ.
 
 
Efter mat och annat såg vi Laleh! Hon var mycket bättre än jag trodde! Hon kunde sluta spela mitt i en låt för att börja prata om något, hon var rolig, charmig och jättehärlig. Vilken personlighet hon är! Riktigt bra konsert också såklart! haha. Dog lite när hon spelade snö. Vi kom längre och längre fram under konserten också, vilket alltid är kul.
 
 
Sedan köpte Moa popcorn - alla åt. Såg lite The Royal Concept, gick till öltältet, och såg lite Miike Snow och dansade loss till Paddling Out.
 
 
Sedan taggade vi KRAFTWERK! Alla skulle ha 3D-glasögon på sig för att kunna se "showen" i bakgrunden typ till musiken. Riktigt kul att ha fått se KRAFTWERK asså. Det var riktigt coolt. Jag och Alice dansade loss som robotar.
 
 
Efter KRAFTWERK drog vi till Pustervik och senare Nefirtiti. Sen var det slut på denna fina omgången av Way out west. En till som kan ansluta sig till bra wow-år. Nu är det bara att vänta tills nästa.
 

WAY OUT WEST [Dag 2]

Så här såg jag ut den andra dagen på way out west! Glad och peppad inför allt!
 
 
Finaste Frida och finaste Elin.
 
 
Det första bandet vi hörde vad St. Vincent.
 
 
Sen gick vi och såg Billy Bragg, en skön britt med sjukt mycket åsikter.
 
 
 
Sedan satte vi oss och inväntade First aid kit som var grymma!
 
 
Efter First aid kit åt vi! Allt på festivalen var ju vegetariskt, av miljö skäl. Jag tycker det var en helt fantastisk idé! Många har klagat över detta faktum, men jag känner, i-landsproblem på hög nivå? Sjukt bra grej enligt mig.
 
 
Sedan var det dags för Bon Iver! Som vi har längtat. Och fasen vad bra det var. Herregud. Mäktigt, omvälvande och fantastiskt fint på så många vis.
 
 
Efteråt tappade vi bort varandra men när vi fann varandra igen var vi så lyckliga så.
 
 
Sen tänkte vi gå ut! Och så blev det. Elin, Alex och Anna kom in på Storan men det gjorde icke jag, Frida och Moa för vi ville tjocka oss på McDonalds först (för att lixom jämna ut det hela med miljön lixom...) så vi gick först till grindstugan och gjorde narr och skrattade åt alla mellanåldersmänniskor som rockade loss på sitt egna lilla vis till en gubbe som var dum i huvudet. Han påstod att det finns tre låtar som tjejer tycker om, bland annat girls just wanna have fun och it's raining men... Jag gav honom fingret och när Ballroom Blitz kom så körde vi stenhårt på luftgitarren och svängde med lockarna. Så som man ska göra. Kul hade vi i alla fall. Senare kom vi alla in på Nefirtiti och dansade tills vi drog hem!
 

WAY OUT WEST [Dag 1]

I torsdags drog efterlängtade way out west i gång! Så här såg jag ut för den som är intresserad. På festival är man bekväm, inte katalog-bloggar-fashionista-snygg som metro påstår att man ska vara. Förresten så lämnade jag Systemkameran hemma det här året och fotade med kompaktkameran, det är därför bilderna är sämre, hehehehehe, måste komma med bortförklaring hej.
 
 
Moa var väldigt vacker i långkjol.
 
 
Jag och Alex peppar i solen. Seriöst.
 
 
Anna!
 
 
Deportees var det första bandet vi såg. Duktiga små Norrlänningar, en ganska skön mjukstart.
 
 
Efter Deportees satte vi oss och väntade på Florence + the machine! De var helt fantastiska tycker jag!
 
 
Sedan gick vi runt, åt mat och mandlar och inväntade The Black Keys...
 
 
Vi var sjukt pepp inför The Black Keys, vilket var ett av de band jag hade peppat för mest. Och banne mig de levde upp till mina förväntningar! Fasen vad bra de var. Vi stod en bit bak så det var tyvärr svårt att få bra bilder men lilla kompaktisen. Men dansade gjorde vi.
 

Hej då, syster

Tidigt i morse åkte min storasyster Matilda till Hawaii! Hon är borta tills december och det har aldrig gått så här lång tid utan att vi ses! Kommer sakna henne.
 
 
Så igår kväll lagade jag en trerätters middag till henne och familjen (samt Oscar) och detta är vad vi åt!
 
Jag dukade med mitt eget porslin eftersom jag är så trött på det tråkiga vi har hemma. Så jag invigde mina nya vinglas och mina second hand-tallrikar!
 
 
Till förrätt åt vi tomat och basilika bruschetta med halloumi.
 
 
Huvudrätten bestod av ett Jamie Oliver recept på räkpasta!
 
 
Till efterrätt åt vi ananaspaj med smak av kokos och vaniljglass till!
 
 
Matilda hade med sig en finfin present till mig! Simon and Garfunkel blandade bästa låtar i princip på vinyl! Så rätt. Tack igen!
 

Värmland del 3 (I ett hav av ljung och bär och ljudet av en hummelkör)


Värmland del 2

Söndagen började med ett morgondopp innan frukost! Underbart! Sedan satte jag och Moa oss på verandan ett tag och gjorde diverse olika ting. Efter tjöt med släktingar, kaffe, regn och lunch åkte vi en sväng till Arvika och fikade med mer släkt. Men det har jag tyvärr inga bilder på.
 
 
När vi kom tillbaka från stan gick jag och Moa en liten promenad och tog massa bilder! Ni får inte se alla nu... hehe de kommer i nästa inlägg! Vi hittade i alla fall ett väldigt fint litet minifält som vi blev kära i. Efter promenaden åt vi massa mer god mat och sedan tog jag, pappa och min farfar Roger ett kvällsdopp, det var inte alls så kallt som det ser ut! Sedan åkte vi hem tidigt på måndags morgon. 
 

Värmland del 1

Här kommer det nu de närmsta dagarna tre inlägg från vår lilla tripp upp till Värmland! Vissa bilder har Moa tagit, vissa har jag tagit. Men många bilder är det! Och är är den första dagen:
 
 
Efter tre timmar bil, lunch och bad var Moa så här glad!
 
 
Vi hamnade på min faster Mias altan med sjukt god fika, mer utsikt och ett Muminhus.
 
 
Efter fikat gick jag och Moa runt näset, sedan skålade vi på altanen, dukade fram maten och åt riktigt god lasagne som Gull hade lagat.
 

Bôttvika, Värmland.

Idag tar jag med mig en av mina favoritmänniskor till en av mina favoritplatser! Nämligen till det lilla stället strax utanför Arvika där min Farfar och massa annan släkt bor! Där har vi varit nästan varje sommar sedan innan jag föddes och för mig är det ett slags paradis. Hon ska få låna min kamera en massor så på måndag kommer det en massa fina bilder som Moa har tagit! Ses då! Puss så länge.
 

Pottermore

Nu ska jag berätta om en sak som jag nyligen har blivit beroende av, nämligen Pottermore. Det är en hemsida, skapad av J.K Rowling själv där man kan gå igenom alla kapitel steg för steg, köpa ugglor, bli insorterad i elevhem. Jag hamnade i Ravenclaw och det är jag helt klart sjukt nöjd med. Man köper en egen trollstav, övar trollformler, och massa mer! Det finns texter man kan läsa som J.K Rowling skrivit om karaktärer, platser, eller andra saker som ingen visste om tidigare. Riktigt roligt.
 
Man får tyvärr inte hitta på ett eget användarnamn, så jag heter DreamDragon11057, snyggt va?
 
Jag tycker att ni också ska joina den magiska världen och bli vän med mig på Pottermore! (Jag har nämnligen inga, hahaha) Det är typ som på den gamla goa tiden då man i timmar satt framför Hogwarts.nu och spelade. Nästan samma sak som då fast mycket, mycket, mycket bättre. Älskart! 
 
Det bästa är att alla kan joina eftersom man inte behöver ha lästa alla böcker. När man blir medlem kryssar man i vilka böcker man har läst och vilka filmer man har sett. Jag har ju lästa alla och sett alla filmer så jag vet inte egentligen men jag gissar att spelet anpassar sig efter vad du redan vet!
 
//HP-nörden Pyttan