Vad sätter man för pris på något som betyder otroligt mycket för en?

Ibland får jag frågor om jag säljer det jag gör, folk vill att jag ska göra tavlor till dem eller vill köpa något. Jag är väldigt förvirrad över detta. Jag tänkte försöka reda ut mina tankar om det här och så kanske ni kan säga vad ni tycker?
 


För det första. Jag tycker inte alls att mina saker är bra nog att sälja. Jag pratade med min lärare om varför ett konstverk kostar ungefär mellan 10 000 kr och 40 000 kr när man är på gallerier, för inte är det materialet inte. Hon svarade "om man säljer via gallerier så ska de i första hand ha ca hälften av den summan, sen ska man tänka på materialet såklart, och tid som du har lagt ner, och efter skatt och hyra och sånt så har man sedan inte så mycket kvar till dig själv trotts allt." Nä fan det är sant tänkte jag och svarade att dessutom lägger man inte bara ner tid utan också själ och hjärta i det. Nu säljer jag ju inte via galleri (hahahahhahaha) utan det hade ju blivit svart och pengar i handen osv. Jag räknade ut vad jag kanske skulle behöva ta för en tavla. Om jag tänker in material och tid så skulle det gå på en tusing. (OBS för målningar då)
 
 
Tusen spänn för en tavla som jag har gjort. Jag kan fan inte med att begära det känner jag. Jag är inte bra nog. (obs detta är inte ett bekräftelsebehovsinlägg jag har precis börjat med konst så taga ner lite va) Samtidigt så tänker jag att "vanligt" folk inte tycker konst är värt så mycket och jag skulle aldrig få sålt någonting alls. Att man inte ser det som ett jobb, att konstnärer inte behöver betala hyra eller mat. Men det är en fördom jag har. Dessutom har det jag blir nöjd med ett extremt högt affektionsvärde från mitt håll. De blir otroligt värdefulla för mig. Detta är min själ i materiell form och vad sätter man för pris på någonting som betyder jättemycket för en?
 
 

Dock funderar jag på att teckna saker som jag kan sälja som prints. Det kan bli mycket billigare. För det är ju inte heller ett original. Till exempel krokier eller kanske ett beställt tecknat porträtt som en figur skulle man kunna lösa för vettiga pengar istället. Det här med tavlor är fan svårt asså.
 
 

This ain't the thug life, vi vet bara hur man har roligt

NY VIDEO! Enjoy:
 
(OBS: vissa dansscener som till exempel när vi gör vågen VAR INTE MENINGEN ATT DET SKULLE BLI EPISKT det bara hände lixom)
 

jag är en vampyr from Josefin Lindhé on Vimeo.

 

Life of Pi

 

Sånt som är roligt och sånt som är konst(igt)

Hej medborgare! Idag är man sjuk men vad gör väl det. Här ska ni få se, på lovet var Alice med mig på skolan och vi målade en stor tavla tillsammans, jäkla roligt var det verkligen.
 
 
Förra onsdagen var vi även hemma hos Billie på spritfest som var jäkla roligt det med verkligen.
 
 
Igår var en bra dag, jag gick till skolan fast jag kände mig dålig, men man kan ju inte missa veckans bästa lektion, TECKNING! Jag älskar när alla faller in i en slags trans, det är kaos överallt och man tycker det är fruktansvärt kul att sitta och rita streck och mäta och pilla. Kan göra det konstant hela tiden alltid förevigt.
 
 
En annan rolig sak är att prova glasögon på Emmaus.
 
 
Eller att bli nöjd med tavlor man gör på helt eget initiativ för första gången sedan augusti.
 
 
Slut på det roliga.

Teater, hamburgare och öl

I lördags var jag på teater med mamma, pappa och Matilda. Vi såg Faust & FaustIn and out, vi satt på första raden i mitten och hela skiten var otroligt bra. Sedan gick vi och åt hamburgare och drack öl på John Scott's. Fint firande med familj.
 

Fredagen den 14 februari och jag fyllde 21 år.

Min födelsedag började med pannkakor, finfin present från Alice och överraskning av mor och far med tårta och rosor och kaffe! Senare gå gick jag och Matilda runt på stan och åt buffé på condeco och sådant, sånt som man kan göra en ledig födelsedag! På kvällen speade Matilda på Dirty Records, vi åt SUPERGÖTT på nonna och drack massa öl på Brygghuset. Natten avslutades på skumpa och tårta och vi somnade in halv 6 och jag var så jäkla nöjd med en så himla fin födelsedag!
 

Måndagskröket

Spontan-öl och pingisklubben
 

spotify:track:33SlIU0iFQDrS1wlXa8wYw

Nämen god dag god dag god dag vad har vi här? En pytt som ska gå på bio med syster, februari är fan biomånaden! En pytt som har lov men ska inte vila en sekund! Det ska bli hårklippning (på moset), filmning, supande, sitta i skolan och jobba på arbetsprover, 21-årsdagen min samt teater och sådant. Herregud men det hinner jag. Livet är till för att levas och inte att väntas ut. Puss.
 
 
 

Öl och bläck!

Lördag: Öl, masthuggsäventyr och söndagsfrukost på Egg&Milk...
 
 
Och i tisdags drog jag till Vårgårda för att tattuera mig, texten är en Håkan-låt, men ett ständigt aktuellt budskap och en låt som betyder oerhört mycket för mig efter den fruktansvärt jobbiga tiden jag hade från studenten tills nu i princip, och resan fortsätter hela tiden. Blomman är till minne av och till min farmor, för allt jag aldrig gav henne och aldrig kommer kunna ge henne, då hon inte var med, nu är hon alltid med! Kurbits för att hon var från dalarna, och blomman är konstigt nog väldigt lik en sort hon hade i sin trädgård (hon älskade nämligen tädgårdsarbete), det lixom bara blev så. Är så jävla nögd, nu ska den bara läka.
 
 

Girls - favoritserien


Sista veckan i januari

Fest för att fira Emmie som fyllde 21 i lördags!
 
 
Fika med hemkommen roomie.
 
 

Mer fika, för Emmie ska bort tills april och vi ville såklart säga hej då.