Bra saker att lära sig i livet.

1. Allt handlar inte om dig. (Mycket handlar faktiskt inte om dig.)
2. Killar har också känslor (ja det är sant!). Mycket känslor. (Jobbigt)
3. Man vet aldrig vad som händer i livet.
4. Ibland har du faktiskt också rätt om saker och ting.
5. Bara för att du tror att du är en asbra person så är du kanske inte det.
6. Det är okej att saker gör ont. Det är faktiskt skitbra att saker gör ont.
7. Det är okej att saker tar tid. (Ibland är det ett måste.)
8. Ibland måste man se runt människor. Inte bara döma deras betteende utan försöka titta in i det lilla titthålet in i själen. (Kan ibland vara svårt att hitta, men jag lovar dig att det är där någonstans.)
9. Livet är inte rättvist.
10. JÄMFÖR INTE.
 
 

Andra Långdagen 2016


När vi firade Alice på Åstol.


DEN STORA VILANS ROCKSKÅDESPEL 30 APRIL 2016


En ofixad kvinnokropp på 23 år som inte försöker, som bara är som den är.

Det här inlägget är inte lätt för mig. Men jag ser hur JÄVLA långt jag har kommit. Jag gör detta för mig själv. För mig själv för några år sedan, för mig själv som barn, för mina framtida barn, för mig själv som tonåring.
För mig själv när jag var sjuk i bulimi.
 
Och jag gör det också för dig.
 
 

Jag är hemskt ledsen att du inte kan älska din kropp. Jag vet hur det känns. Jag vet hur det är att vilja vara annorlunda. Att känna sig hemsk, ful, fel. Jag vet hur det känns att tänka ”de är säkert glada över att de inte är som mig”. Men jag vet också hur det känns att vinna över det där. Jag vet hur jobbigt det är att varje dag tänka ”Nej det är inte fel på mig. Det är inte fel på mig. Jo det är det visst! Nej, det ÄR det INTE!” Bara för kampen, dagliga kampen mot samhällets ramar. Tack vare internet kan man gå åt två håll och man kan välja vad man ska lyssna på och titta på. Det finns idag mycket representation av kvinnor i alla former och TACKA GUDARNA FÖR DET! Det finns också mycket hets. Hets hit och hets dit. ”Titta hit så ska jag säga dig hur du som kvinna ska träna för att få dina bikini-ben till sommaren! Eftersom DU inte duger som DU ÄR!” Grattis. Man kallar det för hälsosamt. Jag tror mindre stress, ångest och att njuta är mer hälsosamt. Komplex och självhat är vanligt i alla former och storlekar. Varför skäms vi så? Varför är det ingen som duger som dem är?

Du är mer än ditt utseende. Så jävla mycket mer.

 

Jag vet att jag uppskattas så som jag ser ut av andra, men det är inte det viktiga.

 

Jag uppskattar nu hur jag ser ut, efter så mycket hat. Det är det viktiga.

 

Jag klappar nu med kärlek på min mage.

Om någon nu tänker ”nej så vill jag inte se ut” eller "blä" så tycker jag synd om dig. Jag menar inte att man ska se ut som jag gör, jag menar att viljan att absolut INTE göra det är trakasserande och det hämmar DIG. Jag skiter i vad någon tycker. Mitt liv har blivit så jävla mycket bättre sedan jag älskar mig själv oavsett.

Denna kropp är rå-go att ta på.

 

Tack och hej.