Jag ska berätta en saga som är helt sann.

Ja vi lixom klickade direkt. Någonting var hela tiden skevt men jag blev så kär i dig. Första gången jag kysste dig satt vi i din bil och jag har aldrig känt något så starkt före eller efter. Vi var likadana du och jag. "Du är speciell. Du är inte som andra jag känner" sa du. Jag kände mig hemma med dig i mitt liv. Någon som äntligen var som jag. Men inte tillräckligt kanske.
 
Sista gången vi var någonting. Det var någon gång i juni. Jag minns inte exakt vad det var för dag faktiskt. Vi brukade åka ut med din bil och du va det snyggaste jag sett. Som en blandning mellan Nick Mason och han där Billy i Easy Rider-filmen fast du har inte lika bra mustasch. Jag frågade vart vi var på väg och du svarade ”vi är på väg till trollkarlslandet”.
 
Du ville visa mig ett slott. Ett riktigt slott. Vi rökte i bilden medan vi svängde runt i den mörka skogen med hög musik, sjungandes. Det var alltid Spisa och Kung Tung, Black Sabbath och Santana. Vi kom till slottet. Vi stod utanför grindarna och tittade in och föraktade överklassen, så som vi brukade. Sedan hånglade vi på motorhuven fast jag höll på att glida ner. Vi åkte ut i trollkarlslandet igen. Jag höll på att elda upp bilen med min cigarett.
 
Vi såg blinkande aliens bland bergen. De var efter oss. Men vi kom undan. Bilen fylldes med rök gång på gång och du började berätta för mig om trollkarlslandet. Här bor den onde trollkarlen bland tomtar, harar och häxor. Trollen, de var överallt. ”Jag gillar ändå trollen” sa jag. ”Ja de är ju dina vänner” svarade du. Det blixtrade till. Vi kan ha hamnat på Tjörn, jag är inte säker men det fanns båtar överallt. Vi tyckte synd som en glass-clown så vi bestämde oss för att befria den. Vi lade honom i bagaget och tog honom hem. Vidare genom natten och vi höll i varann, i tystnaden mellan varandra. Sedan sov jag hos dig för sista gången. Den sista kyssen var ovetandes den sista. Sen försvann du. Men jag förstår det.
 
Sen fick jag äntligen se dig igen. Två månader senare. Det var hundratals människor omkring oss i skogen men allt annat försvann när vi såg varandra. Du såg ut som att du såg ett spöke. Jag visste på hundra meters avstånd att det var du. Jag lyckades gå upp till dig och sätta mig bredvid dig fast min kropp var i bubblor. Du tittade på mig så som du brukade. Med glödande ögon och som om jag vore din skatt. Men det är jag inte och sedan sa jag hej då och den kramen, den kramen asså helvete. Sedan grät jag den kvällen i armarna på någon annan.
 
Jag saknar dig så det gör ont överallt och hela tiden.
 
 

Varje helg som vilken annan helg


DUNGEN (13 nov STORAN)

 

Kanske inte nu men sen kommer jag också tycka att allt dåligt för med sig något gott.


MUSIC TIME BITCHEZ!

HEJ MEDMÄNNISKOR! Här kommer ett till fråge-inlägg på MITT ABSOLUTA FAVORITÄMNE GENOM ALLA TIDERNAS TIDER! MUSIK! Jag fick följande kommentar från f.d Kollektivmedlem:
 
skriv om musiken du lyssnar på. varför du lyssnar på den och GE TIPS. puzz
 
Pyttan svarar: YEZ PLEASE!
 
 
Jag tror att min musikstil formades tidigt i mitt liv för samtidigt som jag dansade till Spice Girls och Carola så älskade jag Beatles, Ted Gärdestad och Pink Floyd i väldigt tidig ålder. Att jag sedan fastade i rocken vet jag inte riktigt vad det handlar om. När jag var ca elva blev jag kär i Jimmy Page och ville vara en hippie för jag hade sett på musikalen Hair som jag för övrig anser är fortfarande den BÄSTA musikalen. Har en inte sett filmen GÖR DET!
 
SEDAN KOM TONÅREN!!! Då var det BRODER DANIEL, Kent och Håkan som gällde. Men jag kan babbla i hundra år om sånt jag BRUKADE lyssna på men istället tänker jag prata om det som jag lyssnar på nu!
 
 
IDAG LYSSNAR JAG MEST PÅ BAND SOM...
Black Sabbath, för de får mig alltid att må bättre.
Den Stora Vilan, För mig unika i sitt slag. De gör världen lite vackrare.
Led Zeppelin, The Doors, Pink Floyd, Graveyard!
 
HÅKAN HELLSTRÖM. Den människan betyder så mycket för mig att det inte går att beskriva med ord. Jag kan lixom inte ens lyssna på honom längre för hans musik gör så ont i mig för det ligger så nära hjärtat på något märkligt vis.
 
Men också mycket blandat som: Howlin' Wolf, Otis Redding, Jimi Hendrix, Simon & Garfunkel, Tom Waits, José Gonzalez, Swamp, Stefan Missios, Dungen, Nynningen, Nationalteatern, Blå Tåget, Janis Joplin, November, Fläsket Brinner, Alt-J, Jefferson Airplane, Kebnekajse, Blues Pills och sånt.
 
Idag lyssnar jag mest på rock, en del psykadelisk rock som vissa skulle kalla det, pop, en hel del progg, blues och soul. Men absolut mest rock. Varför? För att mitt hjärta börjar att blöda glitter och enhörningar flyger över brinnande eldar i min själ när jag lyssnar på riktigt bra rock. Varför det är så här vet jag inte, eller var ifrån det kommer. Men ingeting kan få mig att må så bra som en riktigt bra, välgjord och speciell låt.
 
 
SÅ JAG GER LITE OLIKA TIPS: (Länk i bild)
 
TVÅ SJUKT BRA PINK FLOYD PLATTOR! De två första gjorda tror jag allt? kan ha fel... Har de som dubbelvinyl. Kan vara svårlyssnat för ett ovant öra för psykadelisk musik men det är GENIALISKT! Flaming är en av de finaste låtarna.
 
STEFAN MISSIOS!! Han är soloartist men också med i Den Stora Vilan och har gjort några av deras bästa låtar som Människans själ och När jag var på botten. Bilden är på Vilan men han sitter längst till höger och klicka på hans fejs och lyssna på hans vackra stämma.
 
 
SWAMP! Grabbarna från Jönköping har precis släppt sin första platta på spotify. Jag är deras största fan. Tack. Bilden är från Facebook den är inte min.
 
 
Och här är min spelista som enligt mig är bäst i hela världen. 100 låtar, max två per artist/band. Här kan du hitta riktigt bra låtar och de som bara är feta eller roliga eller faktiskt BRA på sitt sätt, på ett konstigt vis.
Som faktisk musikvetare säger jag: tack för mig. (bilden är länk till spellistan)