Tisdag: Syrran fyller 22!

Igår fyllde min syster hela 22 år! Jag gick upp på morgonen och stekte amerikanska pannkakor till henne, som vi åt med lönnsirap, blåbär och kiwi. Till detta apelsinjuice och kaffe (eller te...).
 
 
Vi åkte på utflykt till Brännö där vi fann ett knäppt café vid varvet med loppis. Sedan gick vi runt och hälsade på fåren och tittade på husen.

 
Vi köpte lunch på tempo och gick mot en badplats, där bland klipporna fann vi som en perfekt soffa i stenen, med utsikt över hav och öar. Vädret blev strålande och vi lyssnade på Håkan, sjöng högt, pratade, satt med bara ben, målade lade blommor i håret tills det var dags att dra sig tillbaka.


Brännö är en billös ö så överrallt stod det flakmopeder.

När vi väntade på färjan hem anlände den värsta åsk och regn ovädret på länge. Men det var himla kul.

På kvällen åt vi med familjen på Manana, men då tog jag inga bilder. Efteråt gick jag och Matilda till Lagerhuset vid järntorget och drack varsin Brooklyn Lager i solen.
 
 
På vägen mot bussen stannade vi och hoppade på den lilla studsmattan som finns vid folkets hus.
 

Måndag

Igår vad det måndag och sista möjliga dagen att träffa Moa! Så jag paxade henne nägra timmar på eftermiddagen och vi satt på ett nytt café på Järntorget och pratade, sedan kom Frida och vi drog hem till Emmie.

 
Hemma hos Emmie var det himla fint och vi satte oss på balkongen, den MINIMALA balkongen och drack rödvin och åt asgod mat.

Sedan tog vi spårvagnen till Järntorget och stannade på Pustervik hela kvällen. När det blev för kallt ute gick vi in, såg på när folk spelade pingis, dansade till den grymma musiken och sade sedan ett sorgligt hejdå till Moa.

 
Fôlk Teatern asså? Måsen "hade ruvat på den länge".

En lista.

1. Hur gammal är du?
Jag är tjugo år fyllda i februari!
 
2. Hur gammal känner du dig?

Jag känner mig som 20… Inte för ung och naiv men ändå inte vuxen än!
 
3. Vad har du gjort i dag?
Jag har vaknat, ätit frukost med ägg på knäckebröd och tittat på första avsnittet av "A young doctors notebook" med Jon Hamm och Daniel Radcliffe. Fan va kul det var! Riktigt bra.

 
4. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sen vår, färgsprakande höst och sjukt snöig vinter! Sommaren är bara riktigt bra när det är Way out west…
 

5. Är du besatt av någonting?
Jag blir periodvis besatt av band, filmer, serier eller ämnen om diverse ting. Just nu är det nog inget sådant.
 
6. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?

Jag vill helst att min frukost ska innehålla vissa saker och måste ätas i lugn och ro.
 
Jag skulle vilja jobba med något inom konst och kultur i framtiden.
 
Jag har alltid för mig att saker och ting blir "jinxat" så fort man tänker eller säger något. T ex "Nä men planet kommer såklart inte att störta" eller "Det gör ingenting om jag bryter benet". För jag tror att det kommer bli så då för jag har varit med om det.
 

7. Hur vill du tillbringa din pension?
Inte ensam. I en mysig bostad någonstans med stort kök, bakandes och ett hus fyllt med rosor och korsord och barnbarn. Många resor och mycket vin med vänner, precis som nu.

8. Har du någon gång brutit ett ben?
JA! Då jag tiänkte "jag skiter i om jag bryter benet, jag ska åka långbord ändå!" och så bröt jag benet…
 
9. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
I GÖTEBORG! Nu är näsan alla mina vänner här och jag vill inte åka härifrån just nu alls.

10. Vad är du på för humör just nu?

Väldigt blandat. Har varit förbannad och stressad och deppig men det börjar nog vända lite nu känner jag. Ska ju träffa Moa idag!
 
 
11. Vilket är ditt favoritgodis?
Rödsvarta döskallar, mörk choklad och Maoam.
 
12. Vilken är din favoritaffär?
Urban Outfitters, Beyond Retro, Balders Hage och Bokia/Waterstones!
 
13. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Jag är typ båda och. men mer kväll än morgon helt klart. Men har lätt för att gå upp tidig och lätt för att vara vaken halva natten.
 
14. Har du blivit sydd någon gång?
Ja i läppen/hakan.
 

15. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
hm… Tio bast ar jag för tio år sedan. Då gick jag i fyran…? På Monessoriskolan Globen i Alingsås. Hade typ fyra vänner i hela världen varav två av dem gick på en annan skola och min närmsta drogs mellan mig och en annan tjej som jag aldrig har tyckt om. Jag var lite konstig men ändå inte, jag var ju bara mig själv! Jag minns inte så mycket i detalj, när jag lekte vad och vad jag lyssnade på när. Just det jag sjöng i kör! Spelade piano också. Och cyklade på en lila mountain bike.

16. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Mina vänner gör något extra speciellt för mig bra genom att existera.
 
17. Är du blyg?
Nja… Lite, i vissa sammanhang. Jag har social fobi och talar inte när jag inte har något att säga. Men är nog inte blyg längre.

 

18. Vad heter du i andranamn?
Linnéa efter gammelfarmor och Margareta efter gammelmormor.
 

19. Vill du gifta dig?
Hm. Jag vet inte. Ibland vill jag det, ibland vill jag inte det. Så jag tänker att jag får se när jag är där. Man vet aldrig vad som händer eller vad man vill i framtiden. Man kan älska någon livet ut ändå samtidigt är det väldigt fint. Om jag hade gift mig hade jag nog gjort något liknande som mina föräldrar. Drog till Paris med två andra vänner och gifte sig på svenska ambassaden.
 
20. Har du, eller har haft, något smeknamn?

Hahahah. Pyttan är ju som mitt namn. Och så har jag faktiskt kallats för Jossan och Josse. Eller Pyttis, Pyttipanna, Pytt, Pytthest, Putana osvosv.


Reunited!

Igår fick jag äntligen träffa Frida och Moa igen som nu är hemma kort från London. Detta är vad vi gjorde igår: drack kaffe i Vasa, hängde på min balkong, åt min räkpasta, drack vin, Alex kom, Emma kom, vi satt på balkongen typ hela natten. Fasen vad fint det var.

(OBS nej vi röker verkligen inte braj, gräs, osv det är en indsik cigarett som Frida skojjar med som Alexandra hade me sig. MAN SKA INTE KNARKA BARN DET ÄR LIVSFARLIGT! Jag är seriös.)

EXALTERAD!

Hur jag känner mig just nu syns inte riktigt genom mitt Photobooth... MEN IDAG SKA JAG TRÄFFA MOA OCH FRIDA IGEN! Moa har jag inte träffat sedan jag flyttade hem från London i Februari! Och Frida är det ca 7 veckor sedan! Att inte ha dem nära mig är så sjukt jobbigt words aren't enought! Nu ska jag snart dra, jag har peppat med Håkan hela dagen och här kommer tre fina egobilder jag tog bara för er! Jag kallar dem "Peace", "Krage-pose" och "Titta jag flyger!"


Beach Fossils @ Pustervik

Igår var jag, Emmie och Alex på Pustervik och såg Beach Fossils! Men först var vi hos mig, åt tacos, drack vin och åt jordbubbar jag köpt med mig från jobbet!

Efter ett tag började de spela och det var himla bra konsert asså! Fint fint.
 
 
Emmie pratade om Totoro som stod på Järntorget! Har inte sett filmen men vet vad det är så vi gick dit. Det är bloggaren "Monkinodraw" som gjort den fattade jag senare på kvällen. Emmie fick dock springa till sin spårvagn men jag fick en bild med Alex och Totoro. Fint avlsut på fin kväll.
 

Sommarens första dag?

Igår var en varm dag minst sagt! Så det kändes helt rätt att ha premiär för min nya långklänning jag köpte för några veckor sedan! Därav bjuder jag på en sådan där bild som ni sällan ser här:

 
Jag mötte upp Emma i värmen och gick runt på stan samt drack en väl efterlängtad islatte.
 
 
Senare hemma hos mig, Alex och Josefin var där och vi lyssnade på Håkan och Ted Gärdestad, drack vin och njöt av värmen på balkongen fram till klockan halv tio!


Sedan kom även Emma, vi målade alla naglarna (hahahahha) och sedan gick vi till Järntorget.

 
Och på Järntorget mötte vi Clara och henens vänner! Clara firade sin 20-årsdag med en helg i sverige, och det var himla kul att få träffa henne igen, även om det bara var en kortis!


Café Berlin; Emmie, Alex och Emma


Siberian Huskies

Jag och min syster tar hand om två fina Siberian Huskies tikar i några dagar!
 

Lördag


Fredag


Läs

Flora, som har en himla fin blogg, har skrivit en krönika om att våga vara kreativ och synen på kreativa jobb. När jag läste den blev jag glad, det var precis vad jag behövde och jag kände lite "fuck it bara att köra!". För jag är den som skäms när jag säger vad jag vill göra med mitt liv. I princip varje dag funderar jag på andra yrken som är "vettigare" sådanna man tjänar pengar på och sådant viktigt. Men om jag är ärlig mot mig själv och vill sattsa på det som gör mig lycklig och får min själ att brinna så måste jag gå en helt annan väg. En knaper och fattig och konkurrensfull väg. Full med berättelser, händer nedkladdade med färg och tusentals timmar och dagar med en brinnande själ full av lycka.

 Bilderna är från Floras blogg som ni absolut ska börja läsa om ni inte redan gör det. Tjo.
 

Jag såg luftballonger från min balkong och fikade med Emmie på Kringlan


Inspiration/art


 

Måndag: Bästa staden och bästa Emma.


Maj, maj måne, jag ska lura dig till skåne. I skåne finns en apa som ska lura dig tillbaka!

Förra årets maj var en himla fantastisk månad. Jag, Moa och Frida var i London, vi peppade inför studenten, var på skolans cykelfest, njöt av vädret och livet var fullt av möjligheter. Lite så här såg det ut i maj 2012.
 

Drawn and painted


En favorit film nr 2

En av mina absoluta favoritfilmer är Hugo Cabret eller bara Hugo som det också heter. Ja, ena namnet är det svenska och andra inte men vet ej vilket som är vilket. Haha. I alla fall är detta den finaste fimen jag vet, har sett den flera gånger om och dessutom handlar den bland annat om filmkonstens början och historia! Eftersom jag har varit sjuk i öroninflamation hela veckan har jag inte kunnat blogga om något så då tänkte jag tipsa er om filmen ni måste se nästa gång ni själva är sjuka! Den är så sjukt fint filmad, otroligt välgjord och vacker. Kan vara därför jag har ca en miljon bilder från den och här kommer dem.