Det var lördag, Alice flyttade in och vi firade


Feminism


Min fredag genom telefonen

Tandborstning.
 
 
I skolan så hade jag tillvalsmåleri, vi stod modell för varandra och målade snabba och små tavlor mellan 10 och 20 min. Jag fick sitta längst, i en halvtimma, och min lärare satt bredvid och sov. hahah! Det var kul!
 
 
Efter skolan åkte jag till stan för att kolla kläder. Hittade en skjorta och en klänning!
 
 
 
Mötte upp syster för en condecomacka (åt veganmackan OCH DEN REKOMENDERAS STARKT!)
 
 
Vi fick och såg Vi är bäst! Och fasen vilken rolig film! Kände igen mig i mycket och man fick lite yolo-känsla.
 
 
Efter bion hamnade vi i majorna och tog en öl.
 

Musiklistan!

Vem var din första idol? The Beatles och Robert Wells
Vad tröttnar du aldrig på? Musikalmusik!
Artist som klär sig snyggt? Miss Li!
 

Artist som klär sig dåligt? Justin Vernon, även om har är ett jävla geni.
Värsta hatlåt? Call me maybe... och Tick Tock.
Vilket instrument skulle du spela om du spelade i ett band? Cello, eller ukulele. Har spelat tummor i band dock. Men det var längesedan nu.
En låt du vill ha med på din begravning? Bara dårar rusar in - Håkan Hellström
Vilket band har du mest musik med? The Beatles tror jag... Både på vinyl och i datorn lixom... På spotify och i listor i allmänhet är det ju Håkan.
 

Vilken låt har du som ringsignal? 5 years time - Noah and the whale
Vilken musik har du fått med dig från dina föräldrar? Beatles, Pink Floyd...
Bäst att lyssna på när man jobbar? Beror på vad man gör, kroppsarbete och fabrik mm ska man lyssna på typ the hives, mando diao eller the balck keys. Skapar man något, stitter väldigt stilla så är ju t ex junip eller fleet foxes bra för man blir kreativ in i minsta lilla blodåder.
Vilken artist vill du ska komma tillbaka från de döda? John Lennon.
Textrad du skulle tatuera in om du vore tvungen? Jag SKA tattuera in "Man måste dö några gånger innan man kan leva", måste bara ha råd först...
 

Baren eller dansgolvet? Är musiken bra nog så äre dansgolvet som gäller! Annars är jag nog hellre ute och röker än står i baren...
Skulle du kunna dumpa en partner pga dålig musiksmak? Nja, det mesta är ju okej så länge det inte är t ex sexistiskt eller typ vit maktmusik för då är personen inte värd alls på något sätt.
Vad lyssnar du helst på en söndagsmorgon? Junip.
Vilken artist tycker du får för lite plats och utrymme? JENS LEKMAN! HAR ÄR HELT FANTASTIKT!
 

Vilken artist skulle du vilja ha som inneboende? Tom Hobden i Noah and the whale. Han är så himla glad och kan lära mig spela fiol. Vi har ju haft en längre ögonkontakt på pustervik så det är väl en bra början?
Vilken artist skulle du vilja bara bästa vän med? Håkan!!!
Vilken artist skulle du vilja gifta dig med? Björn Dixgård. Han är ju 1, från dalarna och har därmed finaste dialekten, 2, har finaste jävla sångrösten någonsin, 3, verkar sjukt ödmjuk, 4, galet snygg.
 

Bästa roadtriplåten? I'm Gonna Be (500 miles) - the Proclaimers!
En låt som alltid gör en grå dag färgglad? Allt med Håkan.
Vad tänker du på när du hör "helt fantastisk"? Way out west 2013.
En låt som alltid får dig att gråta? No time for us - Broder Daniel. Ett ackord och det rinner. Glömemr aldrig när jag stod inklämd i publiken på wow 08:
 
 
Vilken artist hade gjort "Så mycket bättre" så mycket bättre? Tallest man on earth.
Bästa textförfattaren? MARKUS KRUNEGÅRD!
Bästa sångaren? Björn Dixgård såklart.
Favoritartist/band genom alla tider? Denna man, min vän, bästa någonsin. Gör mitt liv bättre, vackrare och roligare.
 

Att fira Alexandra som fyller 20 år på tisdag!

Alex, Jag, Moa, Frida och Alice och senare Emma åt hemmagjorda pizzor hos mig, vi skakade grädde i burk och skrattade så vi grät stundvis, jag gav Alex en Simon and Garfunkel vinyl i present och vi åt kladdkaka med 20 ljus i. Sedan gick vi till Andra lång (vad annars...?)
 

When Alexandra is back in town for a while we do what we like best...

Så vi satte oss och drack öl, först på vårat älskade Henriksberg och senare Le Village vid andra lång. Det var våran fredagskväll det!
 

Någonting jag borde prioritera mina pengar till oftare, för det är typ det bästa man kan göra för pengar. Jag snackar om konserter.


Pinna det!


Instagramin'!

Egopics, Alexandra, Göteborg, avtecknad, gatupoesi, Andralång-öl i lördags, självporträtt.
 

Måndag, lördag och måndag igen!

Förra måndagen var vi i Alingsås:
 
 
I Lördags förfestade vi med falafel och spel:
 
 
Idag fikade jag med Frida:
 

Ett år går fort ändå...

I tisdags var det exakt ett år sedan jag och Alice stack till London som riktiga 19-åriga klyshor. Tänk så fort tiden går, så mycket som har hänt sedan dess. Nu ser jag tillbaka på den tiden med kärlek i mitt hjärta. Och snart ska vi bli roomates igen!
 

 
Och en film!
 
 

Stockholm: dag 2

Andra dagen i huvudstaden började med lite mer shopping och Konstakademien där det fanns en utsällning med verk av Carl Larsson och samtida konstnärer. Fantastiskt bra var det, och väldigt, väldigt intressant!
 
 
Sedan promenerade jag ensam genom Gamla stan för att möta upp Alex! Vi åt macka, drack öl och sådant vi gör ihop. Sen åkte vi hem. Kort men fin vistelse i Stockholm!
 
 

Stockholm: dag 1

Kl 7 gick tåget mot huvudstaden och rullade in vid tio-tiden. Jag och mor bodde på Hotel Esplanade på Standvägen. Finare har jag nog aldrig bott i hela mitt liv.
 
 
Vi bodde granne med Dramaten där vi senare på kvällen kom att se Amadeus! Men först drog vi till gamla stan och gick runt i Stockholm och shoppade!
 
 
Middag åt vi på Vapiano! REKOMENDERAS STARKT!
 
 
Utanför hotellet och hotellet:
 
 
Innan Dramaten gick vi till Sturekatten och fikade.
 
 
 
Sen var det äntligen dags för Amadeus!
 
 
Vi satt så himla bra till, fjärde raden i mitten, och skådespelarna förang fram och tillbaka upp på scenen, ner till kanten, ut på golvet, upp på balkongen och precis där publikan började. De var så himla proffsiga, fantastiskt rolig var den och scenografin fantastisk! Så. jävla. bra!
 (Jag lånade lite bilder från Dramatens hemsida eftersom jag inte själv fick ta kort såklart... det hade hörst över hela salen... haha)
 
 

Fem plåtar kanelbullar

Idag bakade vi kanelbullar hos Emmie! Fem hela plåtar blev det och en fjärdedel fick man ta med sig hem! Och satan i gatan vad goda de blev! Förmodligen för att vi gav dem så mycket kärlek. Sedan kunde vi sitta på balkongen och käka, det var så himla gött väder helt plötsligt!
 
 

http://open.spotify.com/user/pytthest/playlist/7oV3oBUbtTRfqkEAvoQGGC


Min nya bästis: Sketchbooken!

För övning, teckna folk på tåget eller spårvagnen som sover och annat omkring mig, idéer och allmänt roligt tidsfördriv.
 
 

Jag minns: Stockholm

Nu på fredag åker jag och Mor till Stockholm, bland annat mest för detta. Men jag har ju varit i Stockholm några gånger tidigare, vackra, vackra stad.
 

Söndag: Sjuk, Moa och Bokmässan!

Jag trottsade min sjukdom och mötte Moa för årets besök på bokmässan! Vi köpte böcker, såg kändisar, pratade och fikade efteråt och att jag pallade trotts sjukdom är fantastiskt. Men det var en himla fin dag så tur var det!