Om fyra veckor

Jag har så svårt att fatta att om fyra veckor ska jag flytta hemifrån på riktigt. Allting gick så himla fort. Från en mening, till en tanke, till en dröm till hopp till tvivel till beslut och lycka. Alla mina möbler ska flyttas ut ur mitt rum. Mina köks-prylar ska jag äntligen få använda i mitt eget kök. Min säng ska stå på ett annat golv och jag ska bo i Göteborg tillsammans med min syster från och med 1 april. Om någon har missat detta ville jag bara skrika ut det lite mer. Detta var inte alls planerat när jag flyttade hem från London och därför alldeles för bra för att vara sant. Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad eftersom jag vet hur svårt det är att hitta en bra bostad i Göteborg. Ettan är belägen på stigberget/masthugget och därmed är det ett fenomenalt läge! Jag trodde att jag skulle behöva stanna i Alingsås alldeles för länge för mitt eget bästa och att flytt hemifrån kom så smidigt! Så jag hoppas verkligen att mars går fort så jag kan visa er min lya så snart som möjligt!
 

Londonfilmen (och lite Oxford också...)

Här är videon jag har klippt hop från diverse stunder under min tid i London! Enjoy...
 

Nytt i vinylsamlingen

Jag har köpt sex nya vinyler!
 
Häromdagen köpte jag:

John Lennon - Rock'n'roll
En blandad skiva med gamla klassiska låtar han förmodligen spelade i sin ungdom. Riktigt svängig och fint exemplar att ha i samlingen.
 
 
Elvis - Blue Hawaii
TIO SPÄNN kostade denna vackra skiva från hans film! Min första Elvis vinyl.
 
 
Igår köpte jag fyra stycken på Bengans! Gick runt som besatt och fick tillslut hejda mig.
 
Mando Diao - Infruset
Denna fantastiska skiva! Det är väldigt kul att ha den! Och den kostade bara 129 kr fast den är ny!
 
 
The Rolling Stones - Metamorphon
Ännu ett nytt band till samlingen!
 
 
Bob Dylan - The Freewheelin' Bob Dylan
Tror detta är min fjärde Dylan...
 
 
The Black Keys - Brothers
Denna skiva asså! Så fantastiskt bra! Och fick med en poster på köpet som nu sitter över min säng. Helt ok att vila varje natt under dessa rockgudar!
 
 

Sånt som händer

Hej vänner och medborgare! Igår var jag på en arbetsintervju på Liseberg! Jag var skitnervös men allt gick vägen! Det var en gruppintervju som är en av två ifall man "klarar" denna. Jag är inte den som sticker ut i stora grupper precis, men allt gick bra ändå. Sedan åkte jag hem till Emma där hon och Matilda hade skrivit massa bra låtar! Hoppas man kan få höra dem inspelade snart... (hint hint) Jag har också köpt en ny vinylspelare sedan min gamla fina har gått sönder. Jag är just nu sjuk och har varit sedan i onsdags. Vette fan när det ska gå över?!?! Men i natt ska jag titta på orscarsgalan! Det är ju tradition sedan ÅR tillbaka!
 

Vin och kaffe

I tisdags var jag hemma hos Ida och Emma och drack vin i deras nya lägenhet på Guldheden! Den var superfin och mysig. Ytterligare sällskap var Matilda, och två herrar vid namn Cesar och Viktor. Jag blev kär i Ida och Emmas köksskåp och själv fruktansvärt sugen på att flytta pronto! Dagen efter tog jag och Emma spårvagnen till Vasastan för att dricka en kopp kaffe tillsammans i solskenet.
 

JAG BLEV KIDNAPPAD!

Till Jamie's Italian av Moa och Frida i 20-års present! Jag hade förväntat mig en lugn middag hemma hos Frida men insäg ca 2 h innan att jag var lurad åter igen. De satte på ögonbindel och musik och jag sjöng högt på bussen.
 
 
Jag blev superglad och överraskad och lycklig! Vi började med drinkar som Moas mamma bjöd oss på och lite olika brödsorter. Sedan åt jag en smarrig pasta och en brownie till efterätt. Så fantastiskt! Det är så himla svårt att få bord på Jamie's Italian och om detta inte hade skett hade jag inte fått uppleva det, och jag är så himla glad att jag fick det!
 
 
Efteråt tog vi bussen tillbaka till Frida och mötte upp Clara med en stor gruppkram. Sedan gick vi hem till Frida och satt och lyssnade på musik, pratade och drack vin tills vi somnade ca 2.30
 
 
På morgonen efter åt vi storfruksot! Med surdegsbröd från Gail's och massa annat gott. Oj vad vi njöt. Vi skojjade lite med instagram också och lade alla upp samma motiv.
 

Londonsällskapet: Del 4 (Tjugoårsdagen!)

På de tredje dagen fyllde jag 20!!! På morgonen sjöng de fint för mig och jag fick presenter, bland annat en Hummingbird Bakery bok, Torka aldrig tårar utan handskar del två, bio-presentkort och biljetter till Håkan i Göteborg i juni!! Vid tio mötte vi upp Frida som att på Gail's i Soho och höll bordet så duktigt. Clara och Moa var tyvärr lite sena men blev ändå en del av en otroligt mysig brunch!
 
 
Efteråt kramade vi Frida, Moa och Clara hej då och vi vandrade till Covent Garden och sedan tillbaka till Soho för varm choklad och lite carnaby street innan vi drog tillbaka till hotellet en stund.
 
 
På hotellet sedan skålade vi i Prosecco och sedan gick vi till Byron! Självfallet blev det Byron Burger och Cheesecake! Och en öl på det! Bra födelsedag!
 

Londonsällskapet: Del 3

Första och andra kvällen! Första kvällen åt vi på Jamie's Union Jacks och åt pizza, sedan tog vi en öl innan vi däckade i sängen.
 
 
Andra kvällen åt vi först på Zizzi som är en fantastiskt italiensk resturang, och efter det gick vi på We will rock you! Den var helt fantastisk! Vi satt på åttonde raden och såg jättebra! Så himla kul!
 

Londonsällskapet: Del 2

Andra dagen drog vi till Notting hill, gick Portobello road ner och åt på Gail's. Matilda har tagit många av bilderna.

Londonsällskapet: Del 1

Första dagen med mamma, Matilda och Matilda i London! Vi åkte till towern, gick förbi Buckingham Palace och fikade för 16 pund per person på Fortnum and Mason. Kvällens bilder kommer senare. Min syster har tagit några av bilderna!
 

To be a rock and not to roll

MITT PHOTOSHOP ÄR INTE MED MIG! Vet inte vad jag ska göra riktigt för jag har så HIMLA mycket bilder att visa er! Men, när man inte kan underhålla sig med att redigera hundratals bilder så faller jag in i musiken istället och göra spellistor! Så jag hade tänkt dela med mig av en som intehåller någonting heligt som människor i allmänhet får aldelles för lite av. Nämligen den bästa rocken. Så här får ni en om ni vill ta den så gör det för fan. Finns ju lixom ingenting bättre än rock så, ja. Om jag fick byta liv så skulle jag bli rockmusiker. Glömmer aldrig då jag gick i fyran/femman och upptäckte Led Zeppelin och insåg att det fanns mer bra rock än The Beatles. Och ja, jag var den enda i min skola med Jimmy Page på baksidan av mobilen som hade skal man kunde pimpa själv.
 
Klicka på bilden om du vill få ditt hår att flyga.

(Btw så har Moa skrivit bärldens finaste inlägg till mig. Läs det här. Fan vad jag älskar den människan.)
 

Förra fredagen, typ den nionde

Flatplanet och pub med Frida, Moa och Clara!
 

Tillbaka

Hej allesammans! Nu har jag flyttat hem igen. Detta är bilder på min sista kväll i London. Vi var på en pub i chiswick. Fan vad det suger att inte vara nära dessa fina människor.
(Förlåt för kassa iPhone-bilder)
 På vilovägar...

Hej mina vänner! Imorgon flyttar jag från rummet i Camden och kommer då bo lördag-måndag hos Moa, sedan kommer Mamma, Matilda och Matilda hit så då blir det hotel, och från fredagen-söndagen bor jag hos Frida innan jag flyger hem till Sverige. Så det jag försöker säga er är att det kanske inte blir så himlans mycket bloggande den kommande veckan, men får jag tillfälle ploppar det nog upp någonting. Istället ska jag verkligen försöka njuta av min sista tid i London innan jag flyttar hem. Så ni kan ju räkna med att bloggen blir fullproppad med nytt vecka 8. Innan dess ska man ju hinna fylla 20 också. Så vi ses när vi ses. Take care tills dess!
 
(Här kommer en liten bildbomd från mina dryga fem månader i London)
 


En liten lista på en liten onsdag

Vilken onaturlig kraft skulle du välja att ha om du fick chansen?
Jag skulle vilja kunna spöktransferans! Ni vet precis som i Harry Potter. Hade varit helt makalöst att ha möjligheten att flytta sig när man vill vart man vill på drekten.

Om du fick femhundra tusen som skulle slösas på en dag. Vad skulle du slösa dom på?
Hälften skulle jag ge till välgörenhet och sedan skulle jag shoppa upp några tusen och resten skulle jag nog ta och investera i någonting klokt.

Om du fick leva på vilket årtionde du ville, vilket skulle det vara?
60-talet SÅKLART!
 
Vilka tre saker skulle du vilja uppleva innan det är för sent?
Bestiga ett berg, åka till Australien och se ett eller flera norrsken.
 

Vad var du mest rädd för som liten?
Musiken till Fantomen på operan, blev som galen när mina föräldrar satte på den på vinyl. Och att huset skulle brinna ner när jag sov över hos någon annan.

Finns det någon filmkaraktär du alltid känt igen dig själv i? I så fall, vem och varför?
Hm... Det är en fråga jag aldrig har funderat på. Tyvärr kan jag nog inte svara på den frågan.
 
Hur ser din drömbostad ut?
Lite blandningar av detta, fast på mitt eget sätt:
 

Du har fått chansen att pussla ihop din egna fantasisläkt, vilka ingår i den?
Jag älskar min släkt och min familj men om de inte fanns skulle jag nog vilja ha Astrid Lindgren som farmor, Roald Dahl som morfar. Maggie Smiths karaktär i Downton Abbey, Dowager Lady Grantham eller vad man kan kalla henne, hade ju varit fett att ha som mormor. Håkan Hellström, Jamie Oliver och Mark Levengood som mor- och farbröder. Anne Leibovitz som moster och Soran Ismail som kusin och någon mer spännande som kusin hade ju också varit Elsa Billgren.

Vilka fyra låtar får dig att verkligen känna, och varför?
Varför just dessa är svårt att förklara med bara några få ord men, just nu är det i alla fall...
Tiny Dancer - Elton John
Ho Hey - The Lumineers (bilden)
En sångarsaga - Mando Diao
Aprilhimelen - Håkan Hellström
(När får den en inte att känna något? Om hjärtat och själen inte börjar brinna när man hör den är man död eller galen.)
 

Hur tror du att din sommar kommer bli?
Jag hoppas den blir fantastisk, helt ärligt så tänker jag säga att jag förtjärnar det. Hösten och vintern har varit så fruktansvärt jobbig så en bra sommar vill jag banne mig ha. Förra sommaren var ingen höjdare den heller för den delen. Men sommar 2013 ska jag se till att göra till en toppen sommar.
 
Vem berättar du dina hemligheter för?
Emma och Matilda får veta de flesta av mina hemligheter. Moa och Frida vet också nästan i princip allting. Emma vet nog mest. Och jag vet nog mest av hennes också.

Pimrose Hill

Idag mötte Moa och Frida mig vid Mornington Creasent tubstation. Jag skulle visa dem Pimrose hill som ligger precis vid Regents park. Vi traskade upp för backen i den hårda blåsten bara för att se den fenomenala utsikten över London. Sedan gick vi ner till Park way och åt på Yumchaa.
 

Oxford: Del 2

Efter museet gick vi förbi christ church collage, där vissa scener ur Harry Potter filmerna har spelats in men vi kände inte för att betala för att gå in. Vi gill genom allén och ner till ån, sedan vidare genom staden genom fina små gator och i diverse affärer tills kvällen föll på. Då hittade vi oss en pub och åt fish and chips. Allting var fantastiskt. Underbar dag.
 

Oxford: Del 1

Igår åkte vi med en tidig buss till Oxford. Ett kärt återseende för min del och en fin upptäckt för Frida, Moa och Clara. Vädret var fantastiskt och vi började med en liten runda genom stan, köpte fuge som vad dödsgod, traskade på till ett samlar-museum. Ibland gav jag kameran till Moa så vissa bilder har hon tagit!
 

Så det kan vara

Hej! Förlåt så hemskt mycket för kass uppdatering, men mitt liv är inte så "bloggigt" just nu. Så då får det bli så här... MEN snart kommer det roliga saker ska ni allt få se! Mean while kör vi sähär.
 
Dagens humör: Ganska bra, är sjukt pepp på att dra till Oxford imorgon!!!
Dagens vill ha: Nya kläder! Är sjukt trött på allt jag äger och hatar det så har typ alltid samma...
Dagens klädsel: Strumpbyxor, svart kjol och svart skjorta.
Dagens frissyr: Samma som vanligt, utsläppt!
Dagens planer: Idag ska jag åka tlll Chiswick och äta lunch hos Clara!
Dagens saknad: Dem jag alltid saknar. De som inte är här utan någon annan stans.
Dagens måltid: Än så länge har jag bara ätit gröt med hallonsylt.
Dagens borde: Somna tidigt. Vi ska fånga Oxford tube på lördagens morgonkvist!
Dagens godis:  Blir nog lite maoam senare... hehehe
Dagens tråkigaste: Att det inte finns begränsat med Downton Abbey avsnitt JAG ÄR BESATT!!!!