Jag älskar Twin Peaks.


Kära dagbok 2

Jag älskar photobooth, man kan ta kort på sig själv och känna sig fin. Bloggen blir full av ego-inlägg när man inte har annat intressant som händer i livet. Då kan man titta på sig själv istället. Sånt är trevligt. Idag är det en månad tills jag börjar skolan igen (YAY PÅ DET FÖR I HELVETTE) och det är även fredag och då ska man dricka öl. Och det är precis det jag ska göra nu. Så måste sticka! Bajs bajs.
 
 

30 dagar

En dag när jag hade tråkigt som fan skrev jag en lista på vad jag ska ta kort på med mobilen under 30 dagar. Ett om dagen. Tyvärr blev det två dagars förskjutning i och med att man glömmer osv och ibland två bilder per dag. JAJA! Här är dem i alla fal!
 
1. Självporträtt
 
 
2. Något du älskar
 
 
3. Något du ser varje dag
 
 
4. Något du gör varje dag
 
 
5. En plats du tycker om
 
 
6. Ditt kylskåp
 
 
7. Ett rum i ditt hem
 
 
8. En vän
 
 
9. Något utmärkande för dagen
 
 
10. Något som säger något om dig (sånt som jag kan göra när jag har tråkigt)
 
 
11. Ett självportätt utan att visa ansiktet
 
 
12. Himlen
 
 
13. Marken
 
 
14. En gata
 
 
15. Ett hus
 
 
16. En dörr
 
 
17. En vägg
 
 
18. Konst
 
 
19. Ett fordon du färdats med
 
 
20. Skugga
 
 
21. Ljus
 
 
22. Uppifrån
 
 
23. Underifrån
 
 
24. Något du köpt idag
 
 
25. Något du skapat (hahaha bara kladd)
 
 
26. Något du är stolt över (Storasyster, fast jag kan vara fett jobbig och vi bråkar typ varje gång vi pratar så är jag extremt stolt över henne och att hon är systrami)
 
 
27. Något du inte är stolt över (förstörda penslar)
 
 
28. Något som betyder mycket för dig
 
 
29. Någon som betyder mycket för dig (mami)
 
 
30. Självporträtt
 
 

Värmland 2014

Jag kom nyss hem från Böttvika i Värmland där min farfar bor med sin fru Gull och även massa annan släkt håller till där, vissa åter om och vissa bara på sommaren. Böttvika ligger tio minuter utanför Arvika, det enda man gör är i princip att bada och äta, sova och slappa. Och det är en av de bästa platserna på jorden. Jag har bloggat om när vi åkte upp 2012 då Moa var med också. Här och här. Här kommer några bilder jag tog när jag rökte och sen när vi åt middag igår kväll. Enligt mig så är melodin och den första versen i den här låten PERFEKT för att beskriva Böttvika, nästan exakt. Kanske för att Fröding var värmlänning.
 
 

Kära dagbok

Här sitter jag i mitt lilla kök någonstans i Sverige och ska äta ägg. Mamma och pappa hämtar mig snart. Sedan ska jag sitta  som en tonåring i baksätet och lyssna på för hög musik och äta naturgodis. FÖR VI SKA TILL VÄRMLAND! PARADISET PÅ JORDEN! Btw, har bestämt mig för att någon dag klippa av håret mitt, men bara tll nyckelbenen typ MEN DET ÄR STORT, en sax har inte rört detta hår desan julen -12, så får se när exakt det sker, ska bara samla tillräckligt mentalt mod och tårar, för jag måste klippa av det. Hade jag sluppit hade ju det vart najs. MEN nu måste jag diska och röka. BAJSBAJS!
 

BERLIN: 4 (Alice åkte till kroatien, warschauer strasse, mer klubb och vm-final)


BERLIN: 3 (Efter-koncentrationsläger-ölen, Mitte och rockklubb)


Sachsenhausen

I onsdags åkte vi till Sachsenhausen koncentrationsläger. Det ligger ca 45 min utanför Berlin och är ett av de första lägrerna. Det var det vettigaste man har gjort på en resa, och kanske bland det vettigaste någonsin. Vi gick runt i fem timmar men fick ändå skynda för att hinna med allt. Mycket var borta efter de hade bränt ner baracker och sprängt krematoriet. Personliga berättelser fanns, vi lärde oss saker som vi inte hade någon aning om och det blev uppenbart för en att det var en ren dödsfabrik. Jag försökte alltid stanna upp och försöka förstå. Såg scener framför mig på platserna jag var. Det var fattbart samtidigt som jag inte fattade någonting. Det tyngsta av allt var obduktionshuset med källaren där man förvarat kroppar, det fanns till och med blod kvar på golvet, som hade en enormt tung känsla av död. Efteråt var man helt slut. Mitt bästa Berlintips. Entré är gratis, vill man höra berättelser så kostar det 3 euro och man tar sig dit på en vanlig tunnelbanebiljett. Värt all ens tid och ork.
 
 

BERLIN: 2 (Marknader, judiska museet, och regn)

 

BERLIN: 1 (Kreuzberg, öl, mur och sånt)

 

Hej Berlin!

Imorgon åker vi till Berlin! Vi stannar i tio hela dagar men jag kommer blogga under tiden för tar med mig min dator! Så vi ses i Berlin folket! Tschüss!