Torsdagslista!

Hittade en lista här, alla bilder kommer från min pinterest.
 
1. Vad är det sista du gör innan du lägger dig i sängen om kvällarna? Tvättar ansiktet, borstar tänderna och jag brukade läsa men nu ligger jag typ bara och tittar igenom min iphone, inte bra. Skyller på att vi inte har en sänglampa.

2. Vilken är din favoritdryck i alla lägen? Kaffe. Oslagbart.

3. Har du ett allmänt favoritmotiv och i så fall vilket? Ugglor, rävar, vargar, renar, berg.
 
 
4. Bästa tiden på dygnet enligt dig? Mellan 4 och 6 på morgonen. Den upplever man sällan och världen är helt annorlunda.

5. Vad har du för drömmar? Har så himla många, men två är att få böcker publicerade och resa till Italien.

6. Hur skulle ditt drömkök se ut? Typ såhär:
 
 
7. Om du fick kliva in i en film eller serie, var skulle du då kliva in? Moonrise Kingdom, Help och såklart alla Harry Potter filmerna!
 
 
8. Vilken är din stora last? Tyvärr barn, sanningen är cigaretter.

9. Vad gör du om du blir riktigt arg? Svär. Högt och mycket.

10. Skulle du välja att alltid behöva gå klädd i en röd tröja eller att efter varje mål mat behöva äta tre kexchoklad? Tror nog röd tröja.

11. På vilket sätt föredrar du att ta dig fram och varför? (fötter/cykel/bil/buss/båt/tåg/flyg/etc? Tåg. Älskar att åka tåg. Så länge alla är tysta. Kan sitta i timmar och lyssna på musik, betrakta vackra landskap och läsa.
 

Längtar så!

MINDRE ÄN EN MÅNAD TILL JUL! Jag är ett jul-freak! Julen är helt klart den bästa tiden på året med hästlängder. Jag längtar som en liten gris! Jag peppar redan med julmusik och peppar inför att få pynta gran, slå in julklapparna, baka och laga all mat, rimma, se karl-bertil och dricka julmust. Mår otroligt bra på julen. Och ni har väl inte missat min julspellista?
 

no title

 

frida två


alice





Livet genon en gif-app

 

moa


frida



Lördag och söndag.

Igår åkte vi till ett tomt hus i chiswick, Moas aupair-familj vart bortflugna så vi passade på att ha en äkta svensk tacoskväll!
 
 
Frida är guacamole-mästare, helt briljant!
 
 
Jääääääättegott med efterlängtad tacos och tre olika sorters vin.
 
 
Kladdböckerna togs fram och efterätten gjordes.
 
 
Sedan satt vi och pratade i timtal innan vi sade god natt. Morgonen som kom åt vi toppenfrukost (jag som har världens mest enformliga kost just nu pga ekonomi njöt som bara den).
 
 
Jag och Moa gick förbi Colin Firth och dog, Frida är praktiskt taget granne med honom och ser honom ibland så hon är så cool hon.
 
 
Vi tog oss till Kensington High Street.
 
 
Efter fika med Madde gick vi till Notting Hill.
 
 
In på Jamies affär och sedan hej då. Så himla bra dagar!
 

Den senaste tiden har jag...

- Varit och besökt min faster Annika och min kusin Elsa, jättetrevligt!
- Ritat i parken.
- Skypat med Emma.
- Kommit på vad jag verkligen ska göra med mitt liv.
 
Och nu är det fredag, och även om jag är så trött att jag nästan somnar så ska vi ändå ta oss ut för ett par öl! Snart kommer det nog/förhoppningsvis massa inlägg med bilder. Beror på vädret...
Bilderna är från min Pinterest.
 
 

En söndag, för ca två veckor sedan.

 
En kaffe.
 
 
En asgod macka.
 
 
Och en toppen middag med Frida.

Hittade en lista från en liten blogg, så jag fyllde i den. Igårkväll...

Favoritfärg? Mossgrönt och marinblått.
 
Vad gjorde du för 15 min sedan? Såg på sommarpratarna, vill nu gifta mig med Soran Ismail.
 
Rix FM eller P3? P3. Christer är ju typ det bästa någonsin.

Vad har du druckit idag? Vatten och två koppar kaffe. Och te förbövelen!
 

Har du förändrats mycket under det senaste året? Ja, ganska mycket om jag får säga det själv. Inte extremt men normalt?
 
Vad köpte du senast? Äpplen, nudlar, frysta grönsaker, bröd och ägg.

Vad är det för färg på din ytterdörr?  Den är turkos.

Charterresa eller tågluff? Tågluff så klart!

Vad är det för väder hos dig nu? Varmt för att vara november.
 
Din favoritfrukost? Julaftonsmorgon, tidigt, med julkör, bara massa ljus och allt möjligt gott till frukost, efter men har ätit lite godis såklart. Bästa, alltid.
 


Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej, men jag tror på förälskelse vid första ögonkastet. Men det är skillnad på förälskelse och kärlek.
 
Sover du tungt? Alltid olika.

Drömmer du mardrömmar? Typ lika mycket som alla andra?

Favoritklädsel? De kläderna äger jag inte ens. Fina klänningar är ju alltid finast. Men min kavaj står ju helt klart högst.

Favoritlåt just nu? Den här.

Vad ser du om du tittar till vänster? Ett tvättställ med svart tvätt som är torr men jag är för lat för att ta bort skiten.

Vad ska du göra imorgon? Det får vi se...
 
Höger el vänsterhänt? Höger.

Humör just nu? Ganska… "wääääh…" (med sned mun)

Kläder just nu? Svarta tiggts, randiga strumpor i glada färger, och min vargtröja. Har blivit standard "hemma" kläder.
 
Morgon eller nattmänniska? Är typ både och? Gillar att vara vaken tidigt lika mycket som jag lätt kan vara uppe halva natten och göra ingenting. Men är nog mest nattmänniska om jag måste välja.

Vad är viktigast för dig? Mina vänner och min familj och att jag lever ett liv jag kan känna mig stolt över.

Kött eller vegetariskt? Bara typ en blodig stek är ju såååå överskattat. Men jag skulle samtidigt aldrig kunna vara vegetarian på heltid, älskar kyckling, fisk, korv, kebab och hamburgare. OCH KÖTTBULLAR!
 


Stjärntecken? Vattuman.

Föredrar du ditt rum stökigt eller välstädat? Välstädat helst, eller lite blandat. Är det bara helt kaos så hatar jag det och stör mig på allt. Och är det för välstädat så blir det så stelt. Lite mittemellan är bäst.

Bästa konsertminnet? Alla Håkan konserterna, Broder Daniel och så klart många, många mer… Jättesvårt att välja en.

Nordic Bakery.

Idag träffades jag och Moa vid halv elva vid Baker street. Hon ringde mig precis i timing på min promanad hemifrån till henne, vi gick till Nordic Bakery, superglada över att få äta kanelbulle. Den var dock mer som en enorm giffel till formen, men de var helt färska och svingoda! Vi satt där och pratade om sådant som vi brukar prata om, projekt av olika slag, om framtid, mat, Harry Potter, inspiration vi fått, fantasier, att bo i London, och massamassamassa annat såklart! Väldigt bra timmar.
 

http://open.spotify.com/track/1xAjcBr40Z2yFrcxQeK1Ky

Bilder från Moas blogg, hon borde verkligen ta mer bilder! Jag har redigerat lite bara. De är från när vi gick runt i Regents Park och hade det allmänt trevligt.


Byron på en Fredag!

I London finns det en kedja som heter Byron, de har de bästa hamburgarna i London och våran favorit är i Soho! Vi gick dit med Elin som nu är i London! Vi åt, stönade och stönade igen när vi mumsade i oss den gudomliga cheesecaken!
 
Om ni någonsin äter på Byron, helst i Soho, så tycker jag ni ska äta: Byron Burger, Homemade skin on chips, en öl och avsluta med cheesecake!
 
 

A message form Alice Skywalker!

HEJSAN!! Alice här. Pyttans roomie. vi har lyssnat massa på Håkan Hellström, Broder Daniel, Kent och massa anna skön PÅWP musik. lever som att vi är 15 och myser. här är typ en bild på pyttan och tre bilder på mig. Haft en mysig eftermiddag. Sprid kärleken vidare till alla ni vill.
 

Nu vill jag bara säga en sak.

 
Kära vänner, ni som inte ännu har sätt Jornas Gardells serie "Torka aldrig tårar utan handskar" ska göra det på momangen. Det är en oerhört tragisk och sorglig berättelse. Det är verkliget. Det som han skriver har hänt, och för tre timmar vill jag att ni struntar i hemskheter, i att bli arga, ledsna, att ni kommer gråta floder. För det är viktigt att vi, vi som inte ens fanns då, vet vad som skedde. Det är en enorm skamfläck i svensk historia och även utanför sverige. Det är så jävla viktigt. Jag var också seg med att se serien, för att jag ville läsa boken först. Men jag såg det och ska se den igen. Det jobb Jonas Gardell har gjort är otroligt viktigt och bland det bästa. Och jag är seg med att säga till här på bloggen, men för i helvette. Man får inte blunda för detta.
 
Det var allt.
 

Några timmar med Moa.


Igår träffade vi Jamie Oliver, han är våran idol.

Vi hoppade av bussen som hade tagit oss ända till Chiswick. Jag var fullt medvetande om att Jamie skulle vara på sin restaurang den kvällen, men jag hade ställt in mig på att vi inte skulle dit. Mest för att dämpa nervositet osv. Resturangen låg precis vid busshållplatsen. Frida och Moa var redan där i vimlet. Vi såg honom och fyyyyyyyyy satan vad starstruck var rätt ord. Vi trängdes lite medan han fotograferades med andra. Sedan vände han sig mot oss, och gick mot mig. Någon typ av manager eller liknande sa åt honom att prata med andra först. Sedan vände han sig mot oss igen, såg mig i ögonen sa, "Hello darling, come here" och han tog mig i handen och jag följde efter så vi fick rum. Kände mig utvald. Som om han tänkte "Nu är det eran tur!" Jag sa "you are amazing, just amazing!" Han tackade och frågade vart vi kom ifrån, "Sweden" "oh it's a beautiful country!" "I know". En tjej lyckades ta en bild med min kamera, han signerade Frida och Moas böcker, vi dampade och dog.

Sant.

Jamie Oliver är för oss som matens rockstjärna. Sann idol. Att man skulle bli starstruck över en kock tror man ju inte precis. Men är man en supernörd så är man. Åh jag är så galet lycklig.
 
 

Pubrunda!

Igår drog vi ut på en pubrunda här i camden efter förfest hos oss! Filip, Isac och Frida var med oss och oj vad kul det var.
 

Instagram uppdatering.

 
Godis och film i sängen.
 
 
Taggar med tandborsning i fönstret.
 
 
Underhåller mig själv when bored med att ta egobilder.
 
 
Finbesök!
 
 
En busfärd med min roomie.
 
 
Emma på puben!
 
 
Amanda på samma pub!
 
 
Jag gick en promenad.
 
 
Tog lite fler Londonbilder.
 
 
Hamnade bland alla turister under vaktbytet. Helt otippat.
 
 
Gick runt i Covent Garden så klart.
 
 
Tog fler egobilder i underhållande syfte.

It's like someone spilled a beer all over the atmosphere

Jag kom på en sak! Det var ett bra tag sedan jag skrev om musik senast! Så, därför tänkte jag nu göra ett litet hyllningsinlägg till tre män med vackra, vackra röster och finfina låtar. Samtidigt länkar jag till mina listor med artisterna. Så det är bara att lyssna och njuta!
 
Vi börjar med Gregory Alan Isakov.
Otroligt fina låtar som är toppen när man bara vill superduper mysa ner sig riktigt rejält. Älskar speciellt låten Words. Den går ofta på repeat.
 
 
Sedan har vi då den otroliga och unika Ben Howard.
Han har en otroligt fin röst som bara smörjer in hela ens själ i varma vindar och skapar magi. Såg honom i somras på way out west och det var fantastiskt vackert. Så simpelt och enkelt. Rent. Måsar flög över publikhavet och den blå himelen. Perfekt dags-konsert. Mina favoritlåtar är helt klart Old Pine och Depth Over Distance.
 
 
Och tillsist. Kungen av svensk indiepop. Denna röst, denna karaktär och inte minst DESSA TEXTER! Jens Lekman är nog enligt mig en av sveriges bästa artister samtidigt så otroligt underskattad i sverige. Han är jättestor utomlands. I början har många svårt för Jens, men om man verkligen LYSSNAR och lyssnar på texterna och ger honom en ärlig chans så blir han en av de bästa någonsin. Han är så egen och udda att man förstår det inte alltid först. Älskar Jens. Han skriver om ett regningt kortedala, spårvagnar, hjärtesorg, pannkakor och lönnlöv och att norrsken ser ut som att någon har spillt öl över atmosfären. Jens, kanske är jag kär i dig.